Educatia copiilor

  • Clubul Micul Talent

5 sfaturi care te vor ajuta sa-ti feresti copilul de anturaje dubioase!

Date: aprilie 4, 2015 Author: admin Categories: Educatia copiilor

Influenta sau presiunea anturajului presupune “fortarea” copilului sa faca ceva ce in mod normal nu ar face. Aceasta influenta negativa a anturajului reprezinta un pericol in educarea si disciplinarea copilului.

Ce trebuie sa faci ca parinte?

  1. Fa cunostinta cu prietenii copilului tau si chiar poti organiza acasa, o mica petrecere pentru fiul/fiica ta. Acesta va fi un prilej ca tanarul sa-si cheme prietenii acasa. Vei avea ocazia sa-i cunosti personal.
  2.  Discuta deschis cu copilul tau. Indiferent ca vorbiti de faptul ca vrea sa-si ia un job, ca vrea sa-si faca un tatuaj sau ca doreste sa-si achizitioneze ceva.
  3. Povesteste-i despre viata ta de adolescent, fara sa eviti micile picanterii din tinerete. Ii vei da incredere sa de deschida si el, la randul sau.
  4. Trateaza-l cu respect si incredere. Nu te purta ca cu un copil mic si inocent deoarece adolescentii vor sa fie tratati cu maturitate.
  5. Ajutati-l sa formeze prietenii „pozitive”, explicati-i cat de periculos  este sa aiba un anturaj necorespunzator. Cu cat comunicarea dintre parinte si copil este mai buna, cu atat  mai putina presiune se afla pe umerii copilului si cu atat mai bune vor fi deciziile pe care  le va lua.

Noi, CLUBUL MICUL TALENT venim in ajutorul tau si a copilului tau pentru a-I asigura fara nici un efort sansa de a sti cum sa evite asemenea tentatii si situatii prin intermediul profesorilor nostri care mentin relatiile deschise si sincere cu copilul tau.