Educatia copiilor

  • Clubul Micul Talent

5 Beneficii ale desenului in viata copilului tau!

Date: octombrie 26, 2015 Author: admin Categories: Educatia copiilor

Niciodată nu este prea devreme pentru începerea educării creativităţii; activitatea creatoare nu ar trebui să fie îngrădită de nici un fel de restricţii, limitări, critici.” (V. Lowenfeld).

Pictura este una dintre cele mai bune modalitati de a stimula si modela imaginatia si creativitatea copiilor . Va oferim cateva beneficii principale :

1 Desenul stimuleaza creativitatea copilului ajutandu-l pe acesta sa isi creeze propria lui lume, punand pe hartie ideile si viziunile lui.

2 Ajuta la dezvoltarea concentrarii.  Precizia si atentia la detalii  il ajuta pe copil in timp sa devina o persoana extrem de rabdatoare, sa reuseasca sa-si pastreze concentrata atentia la sarcinile de lucru (la scoala , dar si la maturitate).

3 Ajuta la devzoltarea lor sociala. Copii luand parte la un curs de desen pot interactiona si discuta cu ceilalti colegi, astfel legandu-se prietenii frumoase intre ei.

4 Desenul ajuta la imbunatatirea culturii generale, deseori copiii trebuie sa deseneze o anumita tema. Vor trebui sa se informeze, sa caute informatii si sa aplice pe foaia de desen. Au ocazia sa discute despre ceea ce fac, sa afle detalii esentiale despre arta respectiva si sa isi imbogateasca astfel cultura generala.

5 Dezvoltarea sensibilităţii şi a gustului estetic . Copii vor putea aprecia si intelege frumosul din jurul lor, natura, oamenii frumosi si locuri frumoase din viata lor.